Over ons

Hoe het allemaal begonnen is…

Een woordje over Christmas Tree Farm

Mijn vader is begonnen met het aanplanten van kerstbomen in het begin van de jaren ’90. Dat waren toen nog de gewone kerstbomen van vroeger, maar al snel schakelde hij over naar de Nordmann kerstboom. Toen nog een vrij onbekende boom, maar al snel won deze aan populariteit omwille van zijn naaldvaste eigenschappen. Zo hebben we sinds 2010 enkel en alleen nog maar de Nordmann kerstboom, die wij met zeer veel zorg en liefde telen voor onze klanten.

Als ‘toevallige’ uitbreiding op ons assortiment zijn we sinds 2017 begonnen met de teelt van chrysanten en het maken van grafstukken.

Maar de bal ging pas echt aan het rollen toen wij de vraag kregen, om naast kerstbomen, ook te zorgen voor de bijkomende verlichting en decoratie

In 2018 kregen we onze eerste opdracht binnen voor het decoreren van bedrijfsruimtes en feestzalen. De goede reacties smaakten naar meer!

Het daaropvolgende seizoen hebben we ons kerstgamma uitgebreid met het maken van kransen en guirlandes. Met de aankoop van een Engels mechanisme om deze te maken, oogsten we naast de takken om deze kransen te maken, ook zeer veel lofbetuigingen met onze ‘zelfgemaakte’ kransen.

2020, op de vooravond van de corona-epidemie, gingen we met een bang hart naar de Kerstbeurs in Frankfurt. Daar ontdekten we de tools om Christmas Tree Farm op te pimpen tot de veelzijdige firma dat ze vandaag is. Voor ons aanbod in decoratie kozen we voor de hoogstaande kwaliteit van Goodwill. Naast dat het een Belgische firma is, leveren zij ook de kwaliteit die echt bij Kerst past.

Voor ons aanbod in lichtdecoraties en professionele kerstverlichting gingen we in zee met een Poolse firma. Het aankopen van een paar dozen kerstverlichting en een paar 3D lichtdecoraties waren het startschot voor een zelfstandige tak in onze bedrijfsvoering.

Desondanks de afremming van de corona-epidemie, zaten we niet stil. Deze cocoon-achtige omstandigheden gebruikten we om onze kerstwinkel vorm te geven. Ook breidde we ons decoratie-aanbod uit met het Mark Roberts-gamma. Sinds 2021 fleuren talloze kleurige kerstmannen en elfjes ons al hoogwaardige aanbod in kerstdecoratie op.

Het kerstseizoen 2022 kenmerkte zich door onze eerste stappen te zetten in het opbouwen en organiseren van kerstmarkten voor steden. Ook kochtte we meedere lichtdecoraties bij aan om onze accenten meer kracht bij te zetten.

Maar om een stunt zijn wij niet verlegen. Naast onze eerste Christmas In July-party in de zomer van 2023, bouwde we aan onze eigen Winterbar! Deze WinterWunderBar geeft onze talloze bezoekers de kans om te de magische kerstsfeer, die wij tentoonstellen op ons bedrijf, op te snuiven met een drankje..

Desondanks deze ontwikkeling zijn we niet blijven stilzitten met de andere bedrijfstakken in onze firma. Met het eerste stadhuis dat we mochten aankleden met professionele kerstverlichting en -decoratie, konden we ons weer bewijzen dat we Meesters in Kerstmis zijn.

Wat de volgende jaren gaat brengen, goede vraag… Stilzitten is niets voor ons en we hebben nog zoveel plannen in onze hoofden die we willen uitvoeren. Wat het gaat worden? Dat laten we aan onze vrienden en klanten over om te ontdekken…